donderdag 23 oktober 2014

Invaller Dost pakt eerste zege met Wolfsburg in Europa League

Invaller Dost pakt eerste zege met Wolfsburg in Europa League 

VfL Wolfsburg heeft donderdag de eerste zege in de groepsfase van de Europa League geboekt. De Duitsers wonnen in Rusland met 4-2 van FK Krasnodar. Bas Dost viel in de slotfase in bij de bezoekers.
Kevin De Bruyne was met twee doelpunten van grote waarde voor Wolfsburg, waarvoor ook Luiz Gustavo en Ivica Olic scoorden.
Voormalig Groningen-verdediger Andreas Granqvist deed vanaf elf meter wat terug voor de Russen, terwijl Wanderson vlak voor tijd de 4-2 maakte.
Door de zege komt Wolfsburg na drie duels op vier punten.

Ongeregeldheden

Everton bleef aan de leiding in groep H. De Engelse club hield een punt over aan het uitduel met Lille (0-0).
Everton heeft halverwege de groepsfase vijfpunten verzameld. VfL Wolfsburg volgt op één punt. Lille blijft voorlopig op drie punten steken. Krasnodar heeft twee punten.
Voor het duel in Lille kwam het tot zware ongeregeldheden tussen supporters van beide clubs. De politie zette waterkanonnen en traangas in.

Lens

Jeremain Lens ging met Dinamo Kiev ten onder. In Denemarken was Aalborg met maar liefst 3-0 te sterk. 
Danny Gorter (ex-NAC) begon in de basis bij de thuisploeg. Thomas Enevoldsen, die van 2009 tot 2012 onder contract stond bij FC Groningen, tekende voor de openingstreffer. Lens werd na 77 minuten spelen gewisseld. 
Dinamo moet de koppositie in groep J op doelsaldo afstaan aan Steaua Boekarest, dat met 2-1 van Rio Ave won. Ook Aalborg heeft na drie duels zes punten, maar verreweg het minste doelsaldo. Rio Ave pakte nog geen punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten