vrijdag 24 oktober 2014

Feyenoord verliest onnodig van Rijeka in Europa League

Feyenoord heeft donderdag het Europa League-duel bij NK Rijeka met 3-1 verloren.
Andrej Kramaric was met drie treffers de gevierde man aan de kant van Rijeka. Jens Toornstra maakte halverwege de tweede helft de gelijkmaker.
In de andere wedstrijd in poule G kwamen Standard Luik en Sevilla niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Sevilla gaat na drie duels aan de leiding met vijf punten. Standard Luik en Rijeka volgen met vier punten. Feyenoord heeft een punt minder dan dat duo.

Mogelijkheden

Feyenoord had de nederlaag aan zichzelf te wijten. Met name Elvis Manu kreeg de nodige mogelijkheden, maar scoren deed de aanvaller, die tegen Standard Luik nog de winnende goal maakte, niet.
Fred Rutten gaf Matthew Steenvoorden centraal achterin een basisplaats, omdat Sven van Beek en Joris Mathijsen geblesseerd zijn. De oefenmeester liet verder zijn basisteam ongewijzigd.
De Rotterdammers begonnen aardig aan de wedstrijd, al kreeg Rijeka via Vedran Jugovic de eerste kans. Vlak voor het doel van Kenneth Vermeer schoot de middenvelder in het zijnet.
Aan de andere kant stuitte Manu na een slim passje van Lex Immers op doelman Ivan Vargic. De buitenspeler zag in de zeventiende minuut bovendien een schot van de lijn worden gehaald door Matej Mitrovic.

Manu

Rijeka was in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf de meest dreigende ploeg en kreeg via Moisés ook een grote mogelijkheid. Het hakje van de spits vond de benen van Vermeer.
In de beginfase van de tweede helft was Manu wederom gevaarlijk. Eerst schoot hij van een meter of vijftien over en in de 55e minuut kreeg Manu de grootste kans van allemaal. Oog in oog met Vargic ging zijn inzet ruim naast.
Feyenoord kreeg in de laatste 25 minuten het deksel op de neus. Bij de openingstreffer van Kramaric, die van dichtbij kon intikken, liet de Rotterdamse defensie zich kinderlijk eenvoudig uitspelen.
Uit een fraaie vrije trap maakte Toornstra snel weer gelijk, maar door zwak en naïef verdedigingswerk ging Feyenoord alsnog onderuit. De sluwe Kramaric profiteerde twee keer. Karim El Ahmadi, Steenvoorden (lat) en invaller Jean-Paul Boëtius waren daarna nog dicht bij de 3-2.
bron: Nu.nl